top of page
Omgeving
IMG_7086.HEIC

De natuur is divers met tal van mogelijkheden voor wandelaars en struiners.

Wandelingen door de vallei met prachtige vergezichten zijn er volop, maar ook tijdens het struinen door de ruige natuur  langs en door de Seia  met z’n vele stroomversnellingen en watervallen ontdek je oude ruines van voormalige watermolens. De rotsformaties zijn uniek voor dit landschap.

 

De natuurbranden die in 2017 en recent - in augustus 2022- ook ons terrein trof, hebben het oorspronkelijke rotslandschap blootgelegd.

Dit is een oerlandschap met prachtige ronde vormen. De cyclische verjonging na de brand zorgt nu voor meer diversiteit van plant en dier. 

IMG_7472.HEIC

Op enkele kilometers ligt het dorpje Travancinha met zijn karakteristieke  huizen en straten. Dit is een mooie wandelbestemming met een stop bij de plaatselijke horeca voor een kop koffie met Pastel de Nata. 

De westkust is ongeveer 1 uur rijden vanaf Travancinha en is zeer de moeite waard voor een stranddagje. Zo is een bezoek aan de Torre, de hoogste berg in het midden van Portugal ook een prachtig uitje. De Kelten hebben hier lang rondgezworven  en hun rituelen uitgevoerd. Dit is dus bij uitstek de omgeving  om te struinen, te mediteren en zo contact te maken met het verre verleden.

IMG_7485.HEIC
IMG_7465.HEIC
bottom of page